Landschapsarchitect Frank Caers
Landschapsarchitect  Frank Caers

Frank Caers – Openlucht theaterklas

Groene ruimte op speelplaats biedt rustig hoekje voor les en spel. “Ik vertrok van een sprekende foto van een Afrikaanse leraar.”

Het scholencomplex Voorzienigheid in Diest biedt zowel kleuter- en lager onderwijs als middelbaar en hoger onderwijs. Op de speelplaats tussen de lagere en de middelbare school ontwierp landschapsarchitect Frank Caers een bijzondere overgangsruimte: een openluchttheaterklas. “Het is een plaats met groen ter compensatie voor de verharding en de grote gebouwen. In dit theaterklasje kun je lesgeven, toneelvoorstellingen organiseren, … Maar ook spelen of gewoon wat rondhangen. Het is een lichtjes hellend vlak met een zitkuil, omgeven door betonnen zitelementen. Op het gras staan hier en daar betonnen zitblokken. De zitbanken rond de kuil ontstonden als maatwerk, maar Ebema voegde ze intussen toe aan haar standaardgamma. Het idee ontstond door een foto van een klasje in Afrika. Met daarop een leraar die lesgeeft aan een groep kinderen die rond hem neerhurken in de schaduw van een boom …”

Over Frank Caers | Via het initiatief Het Beeld van Morgen ontwikkelt landschapsarchitect Frank Caers samen met natuurmaker Raf Kempen duurzame en structurele oplossingen om de bestaande schaarse ruimte optimaal te benutten. Met aandacht voor de natuur en de ecosysteemdiensten die de natuur kan bieden.

Theaterklas Diest - Ebema_LivingCity Frank Caers

Meer lezen?