Waterdoorlatende boordsteen met uitsparingen

Een nieuwe boordsteen met als doel infiltratie, is de Aqua Boordsteen. Deze bestaat in de afmetingen 100x30x20cm en 100x40x15cm, beide met velling 2/2. Deze Aqua boordstenen kunnen gebruikt worden als kantopsluiting op zichzelf, of in combinatie met standaard boordstenen met hetzelfde formaat. Om vrij te kunnen ontwerpen zijn er ook diverse hoekstukken, bochtelementen en overgangen beschikbaar.

  • De afmeting 100x30x20cm combineer je met de 38 overige formaten binnen de boordstenen type IB: bochten, hoeken, overgangen,….
  • De afmeting 100x40x15 kan gecombineerd worden met type IA met hoogte 35x15cm en vooral de hulpstukken in het type IC2 30x15 cm. Daarbij ook bochten en hoeken.  


Beide formaten hebben aan de kopse zijden twee uitsparingen voor waterafvoer. De uitsparingen werden voorzien van een specifieke hellingsgraad van 12.5° om het water vlot te laten passeren en zijn gepositioneerd op 7.5cm onder de bovenkant van de boordsteen. 

Daarnaast zijn deze waterdoorlatende boordstenen ook geschikt voor toepassing als plantvakken of in andere creatieve ontwerpen. 

Aqua Boordsteen 100x30x20cm (lxhxb)
Aqua Boordsteen 100x30x20cm (lxhxb)
Toepassingstekening Aqua Boordsteen
Toepassingstekening Aqua Boordsteen

Maatwerk is mogelijk

Het concept van de specifieke openingen van de Aqua Boordsteen kan ook op andere formaten boordstenen worden toegepast. Een andere kleur dan de standaardkleuren is natuurlijk ook steeds mogelijk. Aarzel dus zeker niet om onze salesafdeling of onze Ebema_CustomConcrete maatwerkafdeling te contacteren om samen een blik te werken op jouw ontwerp!  

Afwateringselement met inkepingen

De Streetline Aqua Boordsteen is een waterafvoerend element dat perfect aansluit op de Streetline boordsteen 100x50x20 met afgeronde velling 12.5/3. Met zijn open sleuven en waterpasserende structuur voert hij overtollig water af van de rijweg of het plein. Op die manier gaan we wateroverlast en plassen tegen. De Streetline Aquaboordsteen is combineerbaar met de andere producten in ons Streetline-gamma.

Dit afwateringselement in industrieel glad beton is zowel beschikbaar met als zonder aangesloten plaat. De aangehechte plaat dient als uitstroomconstructie om het water niet meteen na het element maar verderop te laten infiltreren. Daarnaast zorgt de plaat voor extra stabiliteit en vermijdt dit formaat dat het water de aarde wegspoelt.

Inclusief de plaat is de totale afmeting van dit product 110x110x20cm (lxbxh), zonder de plaat is de afmeting 110x50x20cm (lxbxh). De openingen zijn 10cm breed zodat het water vlot afgevoerd kan worden naar de achterliggende natuur, hetzij meteen achter de inkepingen, hetzij verderop in het groen bij gebruik van het element inclusief plaat.

Afwateringselement 110x110x20-10
Streetline Aqua Boordsteen met plaat 110x110 cm

Het Streetline gamma geeft met zijn grote formaat straten en pleinen een luxueuze en eigentijdse uitstraling. Doet buitenruimtes opleven en zorgt voor een esthetische accentlijn in het ontwerp. Een stijlvol totaalconcept voor prestigieuze projecten. Zowel verkrijgbaar in een lichte als donkere tint. Ideaal voor de buitenruimte van morgen. De eindstukken, hoekstukken, bochten, overgangen en inritelementen zorgen voor een geslaagde afwerking. Daarbovenop is maatwerk mogelijk. Bekijk hier een referentieproject.

Ontdek meer over ons gamma aan slimme oplossingen die helpen om het water in de openbare ruimte te beheren. Van waterpasserende en waterdoorlatende tegels en klinkers tot greppels, deksels, caissons en zelfs oeververdediging.

Ontdek meer Producten