Michaël Verheyden
Michaël Verheyden - ontwerper Vase Ebema

Michaël Verheyden – Vase

Vaas in beton wordt onderdeel van interieurcollectie. “Dit was ons eerste experiment met beton. Het ontstond tijdens onze zoektocht naar lokale fabrikanten.”

“Mijn Home-collectie bundelt eerlijke en serene objecten om de ‘gewone’ momenten in het leven te koesteren. Deze vaas in beton startte als een experiment, maar is nu een vast onderdeel van de collectie. Om mooie producten te ontwikkelen, heb je ook goede partners nodig. Het idee voor de betonnen vaas ontstond tijdens onze zoektocht naar lokale fabrikanten en leveranciers. Materiaalkeuze is voor mij belangrijk want ik benadruk graag de essentie in mijn objecten. Daardoor gaat alle aandacht naar de schoonheid van het materiaal. Ook bij deze vaas vergt de eenvoudige vorm toch heel wat techniek. Het was even zoeken naar de geschikte manier van werken, want we gebruiken een rechte cilinder in plaats van de typische conische vorm. Het was mijn eerste kennismaking met beton. Normaal werken we enkel met edele materialen. Beton is de uitzondering, maar daarom niet minder mooi.”

Over Michaël Verheyden | De Limburgse designer maakt interieurobjecten en meubels onder zijn eigen label. Hij ontwerpt ‘ongewone’ dingen voor ‘gewone’ rituelen. Met eenvoudige en krachtige vormen in nobele materialen die natuurlijk aanvoelen en mooi verouderen.

michael_verheyden_-_ebema Vase

Meer lezen?