Megategel met bladmotief
project_heerlen_-pocket_park_-_megategel_met_bladeren_-_karin_peulen_1.jpg

Karin Peulen – Terrastegel met bladmotief

Miniparkje met bijzondere terrastegels geeft kleur aan woonwijk. “In de tegels zie je bladeren van de bomen die hier in het parkje staan.”

“Samen met de bewoners van de Colijnstraat in Heerlen ontwierp ik een pocketpark, een parkje zo klein als de ‘pocket’ van je jas of broek. Op dit groene plekje vertellen dertig zorgvuldig uitgekozen bomen – zoals de Kentucky Coffeetree – elk hun stille verhaal over hun herkomst en betekenis. Daarom verdient dit mini-arboretum extra aandacht. Ik hou van beton. Het is één van de meest pure en mooie materialen om mee te werken als beeldhouwer. Samen met Ebema creëerde ik betonnen terrastegels met daarin bladmotieven van de bomen. Ze weerspiegelen wat je ziet als je naar boven kijkt. Het patroon vormt een soort schaduw. Het Ebema_CustomConcrete-team fungeerde als een aangenaam verlengde van mijn eigen atelier: ze dachten mee en probeerden veel uit. Het was een bijzondere en persoonlijke samenwerking. Ik koos grootformaattegels voor dit project, omdat de compositie van de bladeren daarop beter uitkomt. Je kunt prachtig spelen met het negatief en positief beeld van het blad. De tegels geven het pleintje een echt terrasgevoel. Buren schuiven er gezellig een stoel bij om te keuvelen.”

Over Karin Peulen | Karin is een Nederlandse kunstenaar, steeds op zoek naar metaforen uit de natuur om naar beelden te vertalen. Haar werk wordt in binnen- en buitenland getoond. Ze studeerde beeldhouwen aan Maastricht Academy of Arts en deed daarna haar Master Schilderen & Vrije Grafiek aan Universidad de Bellas Artes in Barcelona. Ze is docent Vrije Grafiek aan de School of Arts PXL-MAD in Hasselt en aan Maastricht Academy of Arts.

Karin Peulen

Meer lezen?