Combineren naar believen

Het combinatieconcept Seamstone, Greenstone (en eventueel Grasslines Small) biedt een wereld aan mogelijkheden. De Seamstone komt perfect van pas om gesloten bestrating en waterpasserende tegels te verbinden. Met een voeg van amper 6 mm sluit de Seamstone mooi aan op de nokken van de Greenstone. De voegen van deze laatste zijn dan weer 4 cm breed. Hierdoor biedt de combinatie de nodige ruimte om het regenwater vlot in de bodem te laten infiltreren.

Zowel Greenstone als Seamstone zijn verkrijgbaar in de gelijke formaten 25x25x10 cm en 25x12,5x10 cm. Combineren wordt op die manier een plezier.

Legpatroon Eco Solutions Seamstone, Greenstone en Grasslines Small

Begaanbaar én doorlaatbaar

Met een uniek legpatroon van deze tegels met open en gesloten voegen creëer je vlot begaanbare paden voor voetgangers en tegelijk aangename, organische overgangen van verharding naar groen. Wil je het extra elegant aanpakken of de buitenruimte een speelse toets geven? Kies dan voor de ranke lijnen van de Grasslines Small tussen je Seamstone- en Greenstone‑grasbetontegels. Vul de voegen in met gras voor een groener uitzicht. Of opteer voor steenslag, kiezel of split voor nog meer waterdoorlatendheid.

Bestrating Eco Solutions Greenstone en Seamstone in Tivoli

BREEAM-certificaat

Ons slimme Eco Solutions Combinatieconcept heeft wel degelijk een positieve impact op de omgeving. Dat bewijst de praktijk. In Laken droegen we ons groene steentje bij aan Tivoli GreenCity. Deze gloednieuwe, doorgedreven duurzame wijk koos voor een waaierpatroon van Seamstone- en Greenstone-tegels. Dit om een optimale waterdoorlatendheid én een vlot wandelcomfort te garanderen.

Het concept haalde het wijkcertificaat BREEAM binnen met maar liefst 95 %: de hoogste score ooit. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is het eerste project in de Benelux dat dit certificaat verwerft. Mede dankzij ons Eco Solutions Combinatieconcept.

Weer wat ruimte verbeterd dus!

Meer weten over onze Eco Solutions Combinatieconcepten? Neem contact met ons op! 

Ontdek meer Projecten