Blikvanger in beton

Een dakterras mag in het oog springen. Voorzie dus wat fris groen voor genoeg tuingevoel, leuke zitplekken, hippe verlichting, … én onze Smooth Megategels. Fluweelzacht, met naturelle kleurschakeringen en in groot formaat, stelen ze de show. Of ze nu rond een dakzwembad liggen, op het terras with a view van een trendy loft, bij een cocktailbar op hoog niveau of de eetplek in open lucht van een bedrijf. Zelfs een eenvoudig plat dak tover je zo om tot een adembenemend dakterras.

 

Niet voor niets opteerden trendy hotels als Carbon in Genk en Hassotel in Hasselt al voor onze Megategels. En ook de dakterrassen van het bedrijf Ernst&Young in Diegem, het Cultuurhuis in Bocholt, de kantoorgebouwen van BNP Paribas Fortis en Montindu in Brussel zijn netjes uitgerust met deze betonnen elementen in groot formaat.

Waarom Smooth grootformaten?

De Megategels in Smooth-versie zijn fluweelzacht en robuust tegelijk. Ze geven een ruim gevoel dankzij de strakke lijnen van de voegen. Ze zijn licht genoeg, zeker als je voor de Smooth‑tegels met een dikte van 4 cm kiest. Bovendien maken onze tegeldragers de plaatsing extra gemakkelijk, ongeacht de ondergrond. Zowel de tegels als de tegeldragers zijn perfect bestand tegen alle weersomstandigheden, ook boven op een gebouw.

Tips voor de plaatsing van de tegels

Natuurlijk bezorgen we bij de levering van de Megategels instructies voor een correcte plaatsing. We lichten hier alvast enkele aandachtspunten toe.

  • Ondersteun de vier hoeken van de tegel met een tegeldrager en voeg eentje in het midden toe bij formaten vanaf 1 m².
  • Zorg ervoor dat de tegels waterpas liggen. De tegeldragers stel je eenvoudig in op de juiste hoogte.
  • Plaats de Smooth-tegels met een vacuümklem, niét met een mechanische klem. De tegels zijn conisch en zouden daarom uit de klem kunnen schuiven. Je loopt ook het risico dat je de zijkant beschadigt.
  • Megategels Smooth zijn het resultaat van handwerk. Daardoor verschillen ze mogelijk lichtjes in hoogte. Als dat het geval is, draai de tegel dan 90°.
  • De open voegen voeren het regenwater vlot af naar een waterdoorlatende of afvoerende ondergrond. Bijgevolg krijgt onkruid geen kans.

Meer informatie over onze tegels voor een knappe dakinrichting? Bekijk onze volledige productcatalogus online. En contacteer ons!

Ontdek meer thematische blogposts