Ebema_LivingCity Profil Bushaltebanden
Bushalteband

Gebruiksvriendelijke bushaltebanden

Bij de ontwikkeling van de bushaltebanden, hebben we rekening gehouden met de passagiers, de buschauffeurs en de bus zelf. Het resultaat? Een slim ontwerp met tal van sterke punten:

 • Handige opstap
  De horizontale en verticale afstand tussen bus en opstapplaats is minimaal.
 • Optimale geleiding
  Buschauffeurs kunnen tot tegen de Profilbanden rijden.
  De randen zijn glad zodat ze de busbanden sparen.
 • Doordachte vorm en maat
  De bushaltebanden zijn zo ontwikkeld dat ze niet verschuiven bij een botsing.
 • Onderhoudsvriendelijk en duurzaam
  De Profilbanden zijn bestand tegen vorst en dooizout, uitermate geschikt voor intensief gebruik en met een minimaal risico op scheurvorming en onkruidgroei.
 • Modulair - voor elk project
  Het gamma van Ebema_LivingCity bevat alle nodige elementen voor een volledige, losstaande bushalte: rechte elementen, bochten, eindstukken, overgangen, …

Meer inzetten op toegankelijkheid bij projecten of openbare terreinen?

In het kader van het Masterplan Toegankelijkheid van de huidige Vlaamse regering, biedt Inter, het Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid en Universal Design, een coaching programma aan steden en gemeenten aan. Zo krijgen ze bij de opmaak van een actieplan 'Masterplan toegankelijke haltes' begeleiding en inhoudelijke ondersteuning via o.a. het online lerend netwerk. Een goedgekeurd actieplan geeft zekerheid om gestructureerd aan de uitrol van de toegankelijke haltes in de stad of gemeente te werken. Het project loopt tijdens de periode 2021-2025 en wordt ondersteund door Vlaanderen. 

Meer weten? https://inter.vlaanderen/coachingtraject-masterplan-toegankelijke-haltes

Ontdek meer thematische blogposts