amfitheater of theaterklas om les te geven in de buitenlucht
Theaterklas

Buitengewoon inspirerend

Natuurlijk is een speelplaats een plek om te ravotten en te ontspannen tussen de lessen door. Maar evengoed geef je die buitenruimte een didactische functie. Met gekleurde tegels, symbolen, cijfers, letters, zonnewijzers, hinkelpaden, of zelfs een klok of het decimale stelsel in beton. Ons assortiment is eindeloos. Bovendien maken we wat je maar wil in prefabbeton op maat.

 

Of waarom geen theaterklas of amfitheater installeren zoals de Sint-Lutgart Vrije Basisschool in Tongeren? Ideaal om in de frisse buitenlucht les te geven, zeker op een warme dag. Maar ook perfect om toneelvoorstellingen en voordrachten te organiseren. Tot wel 150 personen vinden er een zitplaats. De achterzijde kan zelfs dienstdoen als klimmuur.

Grootformaat tegels en een bank in maatwerk
Strakke Megategels in drie kleuren met maatwerkbanken bij Hogeschool PXL, Hasselt

Speelse en mooie buitenruimtes

Precies passend voor een schoolomgeving zijn de Ebema-betontegels in verschillende tinten en formaten. Het ruime en open gevoel is helemaal compleet met de Megategels. Ze zijn beschikbaar in een zevental extra grote formaten, in een gladde of uitgewassen uitvoering.

 

Ook onze Objects zijn een succes in schoolomgevingen. Denk maar aan onze zitbanken, picknicktafels, infozuilen, bakens … We maken ze volledig in de stijl van de school. In ons Ebema_CreativeLab creëren we zelfs de gewenste kleuren op maat. Heel wat projecten verlopen in cocreatie met de school en de architect. Alles is stevig, functioneel, met afgeronde hoeken voor de veiligheid en onderhoudsvriendelijk.

Veilige verkeersbuffer rond scholen
Bla Bla Blocs aan park De Motten, Tongeren

Veiligheid aan de schoolpoort

Heel wat Objects combineren comfort én veiligheid. Neem nu onze Bla Bla Blocs. Kubusvormige zitblokken in Smooth beton.

Aan het Park De Motten in Tongeren, plaatste de lokale basisschool er verschillende tussen de parking en de schoolpoort. Handig voor de ouders om op de kinderen te wachten, én een superveilige verkeersbuffer voor zwakke weggebruikers en enthousiaste kinderen die de schoolpoort uitrennen.

Van fietsenstalling tot wegmarkering

Fietsen  is goed voor het milieu en voor de conditie van de kinderen. Je wil dat als school ongetwijfeld stimuleren en dus voorbereid zijn op de fietsende jeugd met een stevige, duurzame fietsenstalling. Denk maar aan fietsblokken met gleuven, met beugels of 100 % maatwerk. We denken graag met je mee!

Tegelijk wil je dat het vervoer per auto en bus van en naar school veilig verloopt. Daarom voorzien we verkeerstechnische oplossingen  voor parkings en bushaltes:

  • Symbooltegels in de bestrating leiden kinderen en hun ouders veilig naar de juiste plek.
  • Met de Profilband, een boordsteen voor bushaltes, garandeer je dat iedereen makkelijk en comfortabel de bus op- en afstapt.
  • Onze bestrating is voorzien van het CE-markeringen label en het Benor-keurmerk, met andere woorden: van hoogwaardige kwaliteit.
  • Om wateroverlast te vermijden, ontwikkelden we waterdoorlatende en waterpasserende betonstraatstenen. De brede voegen en doorlatende fundering trotseren moeiteloos regenbuien.
  • Onze grasbetontegels hebben dan weer een opengewerkte structuur om water door te laten.

Een veilige schoolbubbel

Het spreekt voor zich dat je de schoolomgeving netjes wil afsluiten voor ongewenste bezoekers. Daarom creëerden we samen met omheiningsspecialist Betafence een oersterke afsluiting: Publifor. Deze omheining bestaat uit Betafence-panelen op robuuste betonnen sokkels. Het paneel is onwrikbaar in de betonnen basis verankerd en weerstaat een druk van minstens 80 kg/m². In combinatie met biggenruggen, bumper- en schampblokken komt Publifor van pas als afrastering van evenements-, school- en bedrijfsterreinen. Safety first!

 

Op zoek naar meer inspiratie over schoolomgevingen? Ontdek onze toepassingspagina.

Interesse in onze betonoplossingen voor scholen?

Van veilige schoolpoorten tot architectonisch beton dat leren en spelen bevordert - ontdek de overvloed aan opties voor jouw schoolcomplex. Praat nu met onze deskundige accountmanagers!

Ontdek meer thematische blogposts