Op elke veiligheidsvraag een antwoord

  • Overzichtelijke openbare weg

Straten, verkeerspleinen, tunnels, fietspaden en voetgangerszones vragen om specifieke vereisten voor de verschillende weggebruikers. We voorzien daarom tal van opties om de overzichtelijkheid en het gebruiksgemak te optimaliseren. In prefabbeton. Denk aan de zebrapadplaten met zeer kleurvaste contrastering wit/donker. Vlot herkenbare infrastructuur aan rotondes en kruispunten. Grote betonblokken om een autovrije zone af te bakenen van de straat. Of tactiele tegels voor mensen met een handicap.

Zebrapadplaat voor een veilig verkeer op de openbare weg
  • Efficiëntie van diverse werkomgevingen

Ook in bedrijfsomgevingen ondervind je de voordelen van slimme infrastructuur in beton. Om terreinen af te bakenen, inritten of buiteneetruimtes te realiseren. Of om de verkeersstromen te optimaliseren, bijvoorbeeld in een havenomgeving. Ebema gaat de uitdaging met plezier aan en creëert oplossingen op maat.

  • Comfortabel op stap

Ebema_LivingCity levert uitgekiende producten om veilig op trein en bus te stappen. Zoals de bushaltebanden die ook inspelen op de behoeften van minder mobiele mensen. Veiligheid en comfort gaan trouwens hand in hand. Zo voorzien we ook gebruiksvriendelijke zitelementen en fietsstallingen voor stationsomgevingen. 

  • Aangepast aanbod voor scholen 

Kinderen spelen, huppelen, ravotten en dat zien we graag. Op schoolterreinen letten we naast het educatieve aspect – buitenklassen of amfitheaters bijvoorbeeld – ook op de overzichtelijkheid en de veiligheid voor de kleinsten onder ons. Om struikelmomentjes te vermijden of minder pijnlijk te maken. En ze veilig naar de parking of fietsenstalling te leiden. Dat doen we met zitelementen, symbooltegels, rubbertegels, opvallende kleuren, afgeronde hoeken, … Buiten de schoolpoort zorgen Bla Bla Blocs voor kleurrijke zitelementen die tegelijk gevaarlijke auto’s weren.

  • Aangename omgeving voor woonzorgcentra

De buitenruimte van woonzorgcentra vraagt dan weer om specifieke aanpassingen. We realiseren antislipafwerkingen, oplossingen voor rolstoelgebruikers en zelfs grote tegels met zo weinig mogelijk voegen om een egaal oppervlak te garanderen.

  • Vlot toegankelijke buitenruimtes in stad of dorp

Tal van onze bestratingsoplossingen verbeteren de toegankelijkheid van parken, begraafplaatsen en markten. Denk aan stapstenen voor wandelpaden of tussen strooiweides, trappen om hoogteverschillen te overbruggen. Maar ook aan praktische opties voor fietsstallingen, parkings en parkeerstroken. 

Fietsstalling maatwerk - Objects

Lichtend voorbeeld in Gent

Heb je de opvallende zitbanken in Gent al gezien? Met rode kopvlakken als lucifers? Daar stond Ebema_LivingCity voor in. Deze banken passen namelijk in het revolutionaire circulatieplan van de stad. Het autovrije gebied is bijna verdubbeld in oppervlakte en de voetgangerszones zijn nu duidelijk herkenbare belevingsplekken, dankzij meer groen en de vele banken. De productie, levering en plaatsing van deze markante zitelementen gebeurde flexibel en snel om een minieme overlast te verzekeren in de stadskern.

Ebema creëerde 80 Smooth Beams-zitbanken in drie verschillende lengtes en 165 Giant Blocks. Hier en daar werden houten blokken op de betonelementen verankerd. De Beams uit gegoten, glad en architectonisch beton zijn bovendien gemakkelijk te stapelen en te koppelen.

Meer weten over de safety oplossingen van Ebema_LivingCity? Neem snel contact met ons op.

Ontdek meer thematische blogposts